메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
오선민 (경희대학교) 백무열 (경희대학교)
저널정보
한국식품과학회 식품과학과 산업 식품과학과 산업 제52권 제4호
발행연도
2019.12
수록면
346 - 357 (12page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
In recent years, starch nanoparticles (SNPs) have been received much attention due to their unique characteristics different from native starch. Also, SNPs have economic and environmental advantages because they are prepared from starch, a cheap and safe natural polymer. It can be used in various industrial applications such as food additives, drug carriers, etc. SNPs have been prepared using different methods and their physiochemical, functional properties and possible industrial applications have been reported. Based on these studies, SNPs are expected to be the promising food materials and expand their utilization in many industries in the future. This review covered the overall researches on SNPs, including preparation, physicochemical and functional properties, and discussed their current and future applications including resistant starch materials.

목차

Abstract
서론
본론
결론
참고문헌

참고문헌 (38)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2020-594-000118155